5 помилок, які ви робите, завантажуючи посудомийку

10

Якщо раніше посудомийна машина була швидше привілеєм, ніж необхідністю, то тепер цей винахід є мало не головним атрибутом сучасної кухні. Вона економить час і часто виявляється в рази ефективніше навіть самої уважною і акуратною господині біля раковини.

При цьому мало хто знає, що при роботі з посудомийкою потрібно ретельно дотримуватися всіх рекомендацій, зазначені в інструкції. На жаль, багатьом просто шкода свого дорогоцінного часу на читання повного списку правил і заборон в експлуатації побутової техніки. Зате редакція woman.ru зробила це для вас! ми виділили 5 основних помилок, від яких варто негайно позбутися. І перша-попередньо споліскувати весь посуд 8 —&>- від майже чистих ножів і виделок до величезних сковорідок. Справа в тому, що ви робить подвійну роботу і витрачаєте більше води: перед завантаженням краще залишити все, як і є і чекати дива від самого апарату. Ну або ж мити всі прилади самостійно…

Правда, якісь великі залишки їжі (як часто буває з макаронами і крупами, вічно самотнім лавровим листом або листям салату) краще з тарілки все ж прибрати. А ще можна замочити підгорілу сковорідку. Головне — не споліскувати! від жиру машинка позбутися самостійно.

не варто складати посуд занадто щільно . Битком набита посудомийна машина не тільки погано промиє прилади, але і може дати збій. Тут дуже важливо, щоб струмені апарату мали можливість досягти кожного знаходиться в ній предмета. Особливо це стосується виделок, ножів, ложок та інших дрібних наборів — для них навіть поза пандемією діє правило соціальної дистанції! і мити можна тільки в горизонтальному положенні: ложки — вгору головками, а вилки і ножі — ручками.

не можна класти в посудомийну машину сковорідки і каструлі з антипригарним покриттям . Миючий засіб і натиск води поступово призводить до утворення мікротріщин на самому посуді. Покриття повільно руйнується, що неминуче призведе до прилипання їжі під час готування. Так що, деякі деталі все одно доводиться відмивати вручну. На жаль!

а ще не треба занадто часто завантажувати посудомийну машинку менше, ніж наполовину. краще почекати, коли накопичиться ще посуду (але не складаємо битком — якийсь простір між предметами все-таки повинна бути). Звичайно, на ефективність очищення це ніяк не вплине — але техніка швидко вийде з ладу. Та й на повний цикл мийки піде в рази менше води, електрики і миючих засобів.

і не нехтуйте використанням миття посуду при високих температурах! вологе тепле середовище в машинці може стати причиною розвитку шкідливих бактерій і цвілі. І тільки гаряча вода може впоратися з цією проблемою.