Чахохбілі з курки: рецепт по-грузинськи

17

приїлися стандартні страви з курячого м’яса? урізноманітніть повсякденне або святкове меню і приготуйте страву, яка вразить смакові рецептори пікантністю і вишуканим пряним ароматом. Пропонуємо приготувати чахохбілі з курки, рецепт якого вважається традиційним в грузинській кухні.

Чахохбілі з курки: рецепт

Що таке чахохбілі, мало хто знає господині, адже для цього необхідно розбиратися в національній грузинській кухні. Іноді на форумах зустрічаються визначення цієї страви як супу, приготованого особливим чином, гострого і пекучого.

Насправді така страва відноситься до розряду других страв. По суті це тушкована в особливому соусі курка.

Оскільки курятина — бюджетний продукт, який легко готувати, то більшість сімей регулярно готують різноманітні страви з цього м’яса. Пропонуємо спробувати зробити чахохбілі з курки за класичним рецептом.

Приготування почніть з підготовки необхідних інгредієнтів. Для цієї страви знадобиться:

  • курка — 1,5 кг;
  • ріпчаста цибуля — 5 шт.;
  • помідори — 5 шт.;
  • солодкий перець — 2 шт.;
  • часник — 5 зубчиків;
  • томатна паста — 3 ст. Л.;
  • аджика — 2 ч. Л.;
  • біле сухе вино — 100 мл

Особливу увагу приділіть набору спецій і зелені:

  • хмелі-сунелі — 1 ч. Л.;
  • чебрець — 1 гілка;
  • каррі — 1 ч. Л.;
  • в’ялений барбарис — 1 ч. Л.;
  • суміш перців і сіль — за смаком;
  • кінза петрушка — по 1 пучку.

Для обсмажування шматочків курки стане в нагоді рослинне масло. Його витрата кожна господиня визначить індивідуально.

Якщо не знаєте, як приготувати чахохбілі, тоді детальні рекомендації будуть до речі. Вивчіть і приступайте до втілення рецепта.

читайте також: як приготувати плов вдома з курки

Як приготувати чахохбілі з курки по-грузинськи

Як приготувати чахохбілі — питання, яке цікавить більшість господинь, тому що мова йде про автентичну процедуру приготування курки по-грузинськи. Для цього слід детально вивчити технологію, вироблену століттями майстрами кулінарного мистецтва грузії.

Щоб приготувати чахохбілі, дотримуйтесь такого алгоритму:

  • помийте курку і розділіть на порційні шматочки.
  • помідори очистіть від плодоніжок, помийте під проточною водою. Зробіть хрестоподібний надріз на кожному томаті і опустіть в окріп на кілька секунд. Видаліть шкірку.

  • розігрійте глибоку сковороду або сотейник, налийте рослинне масло і обсмажте курку до рум’яної апетитною скоринки. Посоліть і поперчіть м’ясо. Додайте вино, закрийте кришкою і протоміть курку на середньому вогні 10 хвилин.

примітка. якщо страву їстимуть діти, то відмовтеся від використання вина.

  • очистіть цибулю, помийте і наріжте півкільцями. На окремій сковороді спассеруйте його до золотистого кольору, посоліть.
  • наріжте невеликими шматочками томати. На сковороду вилийте томатну пасту і викладіть шматочки помідор. Перемішайте і прогрійте все 3-5 хвилин на вогні. Викладіть до м’яса і тушкуйте на середньому вогні.
  • поріжте соломкою перець.
  • у сотейник або сковороду до курки і помідорів викладіть цибулю і перець. Акуратно перемішайте. Гасіть 10 хвилин.

  • додайте в суміш рубаний часник, аджику, підготовлені приправи. Гасіть ще 10-15 хвилин.
  • подрібніть зелень і за кілька хвилин перед вимиканням викладіть до основних продуктів.

Після того як завершили активну фазу приготування, накрийте кришкою сотейник і залиште блюдо на 15 хвилин в такому положенні. Всі аромати змішаються, і страва буде пахнути.

Як бачите, чахохбілі готувати просто, якщо знати послідовність дій. Порадуйте близьких і друзів — приготуйте це дивовижне блюдо грузинської кухні.

читайте також: курячі крильця в духовці з картоплею в рукаві