Капуста, запечена в духовці

22

Кулінарна книга. Рецепти » овочеві страви

Дуже простий рецепт. Мені, як любительці капусти, результат сподобався. Зі сметанкою дуже смачно! капуста м’яка, просочена спеціями, трохи вершкового смаку завдяки маслу. Відрізняється, звичайно, від просто відвареної капусти.

  • вилочок білокачанної капусти
  • масло вершкове розм’якшене
  • масло рослинне рафіноване
  • сіль, перчик за смаком
  • спеції за смаком

Для цієї страви використовуються кружечки капусти зверху до качана. Але мені здається, можна відрізати і з качаном, просто акуратно її з центру вирізати. Я взяла маленький качанчик, т.к. Мені треба було всього два порції.

Вимила, обтрусила воду. Саму верхушечку зрізала, її потім використовую в супі. Відрізала два «коліщатка» товщиною сантиметра два.

З одного боку пласт капустяний намазала розм’якшеним вершковим маслом, посипала сіллю, перцем, часником сушеним і гострими спеціями (подруга з ізраїлю привезла).

Перевернула маслом вниз, поклала в деко. Зверху пензликом змастила рослинним маслом. Теж сіль, перчик, спеції. З сіллю акуратно треба, капусту пересолити дуже легко. Деко накрила фольгою і на годину поставила в духовку при 180 с.ось така вона, готова.