Новорічний гусак з яблуками, картоплею, гречкою і капустою з чорносливом

5

Кулінарна книга. Рецепти «гаряче: м’ясо і птиця» страви з птиці

Ретельно вибрати кандидата на прикрасу столу — краще, щоб це був молодий, але не «біговій» гусак — інакше м’ясо буде жестковатим. Птицю ретельно вимити (а на ринку можуть покласти і потрошки, тоді їх можна викласти поруч, але прибрати раніше), не забути вирізати куприкову залозу над гузкой, підсушити паперовими рушниками, натерти всередині і зовні сумішшю солі і перцю (можна додати паприку). До напівготовності відварити гречку, і набити в черевце, туди ж додати половинки яблук, можна видалити серцевину. Якщо прибрати шкірку, яблучко розповзеться в пюре.

До речі, невеликий лайфхак: я не дуже люблю гречку, і щоб потім не обколупувати м’ясо, гречку відразу пакую в мішечок для глінтвейну, а потім вже розміщую в тушку — всі запахи і смак зберігаються, і гречка йде виключно своїм фанатам.

Поруч на лист викладається картопля, присаливается і за бажанням приперчівается, і квашена капустка, упереміш з чорносливом (тут вже без солі). Лист відправляється в розігріту духовку, потім температура зменшується до 130-140 градусів, і гусак загоряє 3,5-4 години. Залежно від типу нагрівального елементу в духовці, можна буде прикрити його фольгою. Сам лист можна змастити маслом, але я стелю кулінарний пергамент і нічого не пригорає.

Показувати спочатку старі

катена1 (07/12/2020)

Пожалуйста.дерзайте!