Оселедцеве масло-8 класичних рецептів в домашніх умовах

23

оселедцеве масло-черговий привіт з радянського минулого, коли приказка «голь на вигадки хитра» була як ніколи актуальна. Чого тільки ми не готували в домашніх умовах з народної рибки! не плутайте оселедцеве масло з паштетом. Тут головними героями виступають тільки два інгредієнта, і число додаткових обмежена двома-трьома. Коли я розповідала про рецепти паштету з оселедця , я говорила про їх схожість. І все-таки це окрема страва. Якщо так можна сказати, паштет – це вдосконалений варіант, що вилився в самостійні рецепти закуски (на іншій сторінці ви зможете з ними познайомитися). У пропонованій добірці ви знайдете кращі рецепти простого оселедцевого масла для бутербродів .

Щоб намазка була гарантовано смачною, запам’ятайте три секрети:

  1. класичне співвідношення філе оселедця і масла-1: 3. Тобто, на 100 гр. Малосольной рибки завжди беріть в три рази більше вершкового продукту, або навіть з невеликим запасом.
  2. для приготування беріть жіночі особини, з ікрою, оскільки чоловічі, з молоком, як правило, жирні. В даному випадку жиру вийде з перебором, з серії»масло масляне». Дуже часто я беру відразу кілька рибин. Кращі шматочки, з середини, ми з’їдаємо з картоплею, решта, з хвостової частини, пускаю на намазку.
  3. щоб закуска вийшла смачною і ніжною, вимочіть рибку в молоці. До того ж, філе стане ніжніше, стане легко перетиратися в пасту.

Поради стануть в нагоді для всіх рецептів приготування оселедцевого масла.

Оселедцеве масло-класичний рецепт по госту срср

Перед вами простий класичний спосіб мати на столі чудовий інгредієнт для бутерброда.

Візьміть:

  • філе оселедця-200 гр.
  • вершкове масло — 700 гр.
  • гірчиця, готова-30 гр.
  • молоко-250 мл.

Покроковий рецепт:

Обробити оселедець на філе. Для цього видаліть голову, хвостову частину, плавники, нутрощі. Відокремте філе від центрального хребта. Вимочіть філе, заливши молоком на 2 години, не менше. Якщо риба занадто солона, потримайте довше.

Поріжте довге філе на невеликі шматочки, складіть в чашу блендера.

Пробийте протягом декількох хвилин.

Заздалегідь дістаньте з холодильника вершковий продукт, щоб воно встигло стати м’яким. Поріжте шматочками, покладіть в чашу, до риби. Додайте гірчицю.

Знову попрацюйте блендером, перетворивши масу в пюре.

Перекладіть паштет в контейнер з кришкою, поставте в холодильник.

У такого способу зберігання є один недолік – закуска стане відрізатися пластинами, а не намазуватися на хліб.

Щоб маса зручніше нарізалася, викладіть її після подрібнення на харчову плівку і надайте форму не дуже товстої ковбаси. Щільно загорніть, потім відправте в холодильник, щоб вона застигла.

Оселедцеве масло з морквою – простий рецепт

Відома з часів срср фальшива «червона ікра», ошатно виглядає на бутерброді, та й на смак не підведе.

Знадобиться:

  • оселедець-тушка.
  • морква – 1 шт.
  • масло – 100 гр.

Приготування:

  1. підготуйте заздалегідь масло, діставши його з холодильника і залишивши в теплі, щоб розм’якшилося.
  2. почистіть рибину, видаливши нутрощі, кістки. Відокремте філе, поріжте великими шматками.
  3. складіть рибу в чашу блендера, додайте порізану моркву. Порубати в пюре.
  4. додайте розм’якшений продукт, добре перемішайте до однорідності.

Оригінальний варіант приготування смачної намазки на хліб.

Знадобиться:

  • оселедець — 1 шт.
  • яйця-парочка.
  • масло-200 гр.
  • гірчиця-маленька ложка.
  • часник-часточка.
  • червона цибуля — ½ головки.
  • кріп, петрушка.

Як зробити:

  1. напередодні приготування зваріть круто яйця, охолодіть, очистіть.
  2. так само, заздалегідь, дістаньте молочний продукт, щоб полежав при кімнатній температурі і став м’яким.
  3. обробіть тушку риби на філе.
  4. роздушіть часникові зубчики за допомогою преса, перетворивши в кашку.
  5. поріжте червону цибулю на частини, дрібно порубати кріп з петрушкою.
  6. складіть в чашу блендера все, крім зелені, додайте гірчицю. Любіть гостре-додайте трохи чорного перцю.
  7. подрібніть продукти в блендері до однорідності, покладіть зелень, ретельно перемішайте.
  8. зробіть з маси ковбаску, помістіть в холодильник, щоб намазка застигла.

Оселедцеве масло з плавленим сиром і морквою

У пріснопам’ятні студентські часи ми готували смачну намазку на бутерброд, використовуючи рецепт з плавленими сирками.

Беремо:

  • риби-1 тушка.
  • яйця – 2 шт.
  • морквина – 1 шт.
  • плавлений сир – 2 шт.
  • масло-100 гр.

Як зробити:

  1. відваріть яйця, моркву. Розм’якшіть масло.
  2. видаліть з оселедця нутрощі, вимочіть в молоці. Потім обробити, відокремивши філе.
  3. яйця, моркву, рибу прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть блендером.
  4. додайте в отриману масу масло, ретельно розітріть, перекладіть в контейнер, поставте в холодильник.

Прокрутивши інгредієнти через м’ясорубку, ви отримаєте занадто великий помел, тому раджу пропустити два, а то і три рази. Можливо, вам сподобаються шматочки оселедця в намазці, тоді не повторюйте процедуру.

Оселедцеве масло з плавленим сиром в домашніх умовах

Ще один варіант намазки з сирком, але набагато простіше.

Інгредієнти:

  • масло-200 гр.
  • слабосолона оселедець-тушка.
  • сирок, плавлений-1 шт.
  • чорний перець.

Готуємо:

  1. технологія приготування мало відрізняється від попередніх рецептів.
  2. обробіть рибу, відокремивши філе, поріжте його.
  3. розм’якшіть масло. Поріжте сирок на частини.
  4. складіть в миску, поперчіть. Попрацюйте блендером, перетворивши в однорідну масу. Можна подрібнювати окремо, потім з’єднавши в загальній посудині.
  5. сформуйте ковбаску, відправте на застигання в холод.

Дуже смачне оселедцеве масло з лимонним соком і гірчицею

Відмінна версія для домашнього паштету, давно відома і перевірена не однією кількістю їдців. Цей рецепт давала у себе в передачі всім відома юлія висоцька.

  • слабосолона оселедець – 1 шт.
  • лимонний сік – 20 мл.
  • готова гірчиця-15 гр.
  • масло-200 гр.
  • кріп-2 гілочки.
  • яйце.

Як зробити:

  1. відваріть круто яйце, остудіть, очистіть.
  2. поділіть філе на шматочки.
  3. складіть яйця з рибкою в чашу блендера. Додайте гірчицю, рубаний кріп, сік лимона. Пробийте до однорідності.
  4. перекладіть в підтале масло, старанно перемішайте або знову попрацюйте блендером.
  5. перекладіть в банку або контейнер, сховайте на полицю холодильника.

Рецепт оселедцевого масла з сиром і яблуком

Вишуканий смак паштету не може не сподобається, а все завдяки додаванню яблучка. Беріть зелене і кисле, на худий кінець – кисло-солодке.

Беремо:

  • малосольний оселедець — 150 гр.
  • масло, вершкове — 250 гр.
  • яблуко, середня – 1 шт.
  • лимон – ½ цитруса.
  • насіння гірчиці, коріандру, кропу – по ½ маленькій ложці.

Технологія приготування:

  1. обсмажте на сухій сковорідці (без додавання жиру) насіння коріандру, кропу, гірчиці. Смажте недовго, 1-1, 5 хвилинки, на середньому вогні, безперервно помішуючи.
  2. подрібніть в кавомолці в порошок або в ступці.
  3. за допомогою дрібної терки зніміть з половини лимона цедру. Вичавіть сік.
  4. почистіть яблуко, видаліть насіння. М’якоть покришите крихітними кубиками і залийте соком лимона.
  5. заздалегідь розм’якшіть вершковий жир, додайте до нього яблуко, оселедцеве філе. Попрацюйте блендером.
  6. заправте приправами, покладіть цедру, акуратно перемішайте. Перекладіть в контейнер і сховайте в холод.

Ілля лазерсон відомий своїм хорошим кулінарним смаком, і майстром створювати з простих продуктів справжні шедеври. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші бутерброди з оселедцевим маслом.