Помідори з моцарелою

18

Як приготувати помідори з моцарелою

  1. приготувати вдома помідори з моцарелою можна за 10-15 хв.важливо, щоб томати були стиглі і великі, а колір не має значення. Якщо є в продажу, купіть великі рожеві помідори, так звані – «салатні». У них насіння дуже мало і вони не течуть соком при розрізанні. Зелений базилік потрібен найсвіжіший і ароматний, а моцарелу можна купити будь-яку, яка вам подобається.
  2. помідори треба підготувати-вимити і обсушити серветками. Потім акуратно зрізати ту частину, де хвостик – як кришечку. Хочете, зріжте фігурним ножем – помідори з моцарелою вийдуть красиво. За допомогою ложки вибрати все, що є всередині помідора – м’якоть, насіння. Треба залишити тільки зовнішній шар, який прилягає до тонкої шкірці. Злити сік і навіть коштувати просушити внутрішню порожнину паперовою серветкою.
  3. з залишилася м’якоті видалити насіння і злегка віджати її. М’якоть нарізати кубиками, прибираючи білі частини-вони там можуть бути. Моцарелу витягти з розсолу і нарізати великими кубиками. Якщо використовуєте сир у вигляді невеликих кульок, їх можна розрізати навпіл або на чотири частини. З гілочок базиліка обірвати листочки і грубо подрібнити їх ножем.
  4. помідори з начинкою з салату швидко «течуть». Тому, начинку треба підготувати відразу, а заправляти її і начиняти томати тільки перед подачею. Трохи посолити салат, додати дрібку сухого орегано і перемішати. Нафарширувати підготовлені помідори салатом і полити начинку невеликою кількістю оливкової олії. За бажанням, масло можна змішати з бальзамічним оцтом – кілька крапель.
  5. на тарілку викласти свіже зелене листя латуку. Зверху поставити помідори з моцарелою. Додати гілочку свіжого базиліка і подавати до столу. За бажанням, можна додати в начинку трохи дрібно нарубаного гострого перцю і часнику – смак буде більш гострим і пікантним. Як варіант, замість оливкової олії можна заправити начинку соусом песто – це дуже смачно.