Салат з грибами і куркою без майонезу

19

хто сказав, що ситний салат з грибами і куркою повинен бути неодмінно з майонезом? пропонуємо рецепт смачного і легкого страви, яке прикрасить сімейну вечерю і святкове застілля.

Салат з грибами і куркою: рецепт

Курка з грибами – відмінне поєднання. Це стосується гарячих і холодних страв, а тому саме цей смаковий тандем став основою для смачного салату.

Щоб приготувати страву, потрібно:

  • 300 г курячої грудки;
  • 4 яйця;
  • 2 картоплини;
  • 300 г грибів;
  • банка горошку;
  • 2 морквини;
  • велика цибулина;
  • рослинна олія;
  • зелень, сіль і приправи за смаком.

Для приготування використовуйте гриби свіжі або ж мариновані. Салат з печерицями сподобається і гостям, і домочадцям: він дуже смачний.

Цибулі та зелені візьміть виходячи з власних смакових уподобань. Без них салат вийде таким же смачним, але менш пікантним.

Рекомендуємо використовувати для заправки масло без запаху, щоб не перебити аромат страви.

Якщо ви звикли використовувати оливкову олію, віддайте перевагу рафінованому варіанту, так як він менш запашний і специфічний на смак.

Як приготувати салат з грибами і куркою без майонезу

Салат з куркою і грибами готується так:

  • відварюємо і чистимо яйця;
  • кип’ятимо воду з сіллю і приправами;
  • додаємо туди м’ясо і варимо близько 15 хвилин;
  • даємо курці охолонути прямо в бульйоні, після чого виймаємо з каструлі;
  • варимо картоплю в мундирі, свіжі гриби (з маринованих зливаємо рідину);
  • висипаємо в салатницю зціджений зелений горошок;
  • шаткуємо цибулю дрібно;
  • натираємо моркву;
  • обсмажуємо цибулю до м’якості;
  • додаємо моркву і томім на плиті близько 10 хвилин;
  • нарізаємо кубиками гриби, картоплю;
  • ріжемо варені яйця крупно;
  • нарізаємо курку;
  • додаємо всі компоненти до зеленого горошку в салатник;
  • посипаємо зеленню блюдо;
  • заправляємо салат з грибів маслом, обраними приправами, перемішуємо.

Якщо часу на приготування у вас зовсім мало, замість нарізки можете потерти всі інгредієнти на крупній тертці, а м’ясо порвати на шматочки руками. Але врахуйте: цей салат з грибами буде виглядати не так акуратно.

Крім масла, це блюдо можна заправити сумішшю масла і оцту, соєвим соусом або сметаною.

Принадність салату з куркою і грибами в тому, що, залишаючи незмінним основне поєднання, можна прибирати і додавати інгредієнти без шкоди для смаку готового блюда.

Застосуйте фантазію і зможете використовувати один і той же рецепт в різних варіаціях регулярно.

А як ви готуєте салат з куркою і грибами?