Скумбрія як подавали дворянам. Тонкість в соку: все ще просочує рибу, поки вона готується в духовці

14

Найчастіше ми бачимо на столі підкопчену або солону скумбрію, але дворянам цю рибу подавали в гарячому вигляді. Придворні кулінари навчилися надавати скумбрії особливий смак за допомогою соку, який просочує рибу вже під час приготування в духовці і повністю розкриває всі її смакові якості. Відтворимо рецепт.

продукти

  • 1 скумбрія
  • по третині чайної ложки коріандру і чорного меленого перцю
  • щіпка меленого лаврового листа
  • сіль за смаком
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 20 грамів вершкового масла.

Як приготувати скумбрію

Спочатку підготуємо рибу. Прибираємо плавники, голову, очищаємо всередині. Промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Для швидкості можна цей етап пропустити і взяти вже готове філе. Ріжемо рибу порційними шматочками, приправляємо і солимо з обох сторін.

Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, помідор ріжемо кружечками шириною приблизно в сантиметр. Солимо за смаком. Тепер змащуємо форму для запікання вершковим маслом. Викладаємо вниз цибулю, на нього скумбрію, зверху помідори.

ставимо в духовку на 35 хвилин при 180 градусах.

Вже при подачі посипте рибу зеленню.

Смачного!