Смачний заливний пиріг замість пиріжків (по іншому тепер і готувати не хочеться)

12

Дуже простий рецепт пирога без міксера. Варто відзначити, що такий пиріг готується дуже швидко — всього приблизно 35 хвилин в духовці, а підготовча робота займе близько 10-15 хвилин. Відмінно підійде для дачі, не треба замішувати дріжджове тісто і чекати коли воно підійде. А вже зелена цибуля вважаю зараз знайдеться в кожному городі.

З настанням городнього сезону, моя бабуся цей пиріг готує часто. Пиріг виходить настільки ніжним, що просто «тане» в роті.

продукти

Начинка:

  • 200 гр. Зеленої цибулі
  • 4 яйця (варених)
  • сіль, перець за смаком
  • 20 гр. Розтопленого вершкового масла

Тісто:

  • 1/4 ч. Л. Солі
  • 1 ст.л. Цукру
  • 350 гр. Сметани
  • 200-250 гр. Борошна (у мене пішло 210 грам)
  • 10 гр. Розпушувача
  • 3 ст. Л. Рослинного масла
  • 1 жовток + 1 ст. Л. Молока
  • 1 ст. Л. Кунжуту (за бажанням)

Як приготувати заливний пиріг

Насамперед включаємо розігріватися духовку до 190 с, так як і тісто і начинка готуються дуже швидко.

Цибулю нарізаємо, я його завжди трохи приминаю, потім додаю яйця, шматочок розтопленого вершкового масла, з ним смачніше, перець і сіль за смаком. Начинка повинна бути злегка пересолена, тоді у пирога буде збалансований смак.

Для тесту в миску відправляємо яйця, взагалі треба 2 яйця, у мене вони зовсім дрібні, додала 3. Відразу ж додаємо сіль, цукор і сметану, сметану для випічки завжди використовую 15%, перемішуємо.

Додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто по консистенції як густа сметана, у мене пішло 210 грам борошна. Залишилося додати 3 ст.л. Рослинного масла і тісто готове.

Форму змастити маслом і трохи додати манки. Розмір моєї форми 27 на 20 см.

Все на дно виливаємо половину тіста.

Викладаємо начинку.

Виливаємо тісто, що залишилося.

Зверху змастити яйцем і молоком, для краси присипаємо кунжутом.

Випікати 30-35 хвилин при температурі 190 градусів.

Готовий пиріг змастити вершковим маслом, так він буде ще м’якше.

Пиріг готовий!

Приємного апетиту!

Джерело